De verdamper

Met de verdamper kun je gedroogde kruiden verwarmen, zonder deze te verbranden, zoals dat bij roken gebeurt. Zo kun je de etherische oliën uit de plant halen, zonder andere ongewenste stoffen naar binnen te krijgen.

Het verwarmt de kruiden in een glazen kopje, door er lucht van +-200graden doorheen te blazen. De warme lucht met de etherische oliën (de geur stoffen) wordt via een glazen buis door het water reservoir geleid. Het heeft nog een glazen buis waarmee je de damp kunt inhaleren. De damp is zacht en aromatisch, afgekoeld door het water.Het tijdelijk vasthouden van de damp in de longen, vergroot de opname en dus de werking.

Verdamper( geen waterpijp!)

Het medicinaal gebruik:

het medicinaal gebruik van cannabis in de verdamper moet je zien als een vorm van kruiden-geneeskunde. Het kan vooral verlichting geven. In veel gevallen verbetert het het bewustzijn van het lichaam van de patiënt door het gebruik van (medicinale)cannabis (softdrugs/nietverslavend) in de verdamper, waardoor hij of zij beter rekening kan houden met haar /zijn klachten.

Werkzaam bij:

Pijnen, het werkt niet als verdoving maar kan een goede ontspanning geven in de pijn, zodat men er beter mee om kan gaan. Pijnen verdoven of uitschakelen kan gevaarlijk zijn omdat men dan de oorzaak van de pijn kan gaan negeren. Pijn is een vorm van waarschuwing.

Spierontspannend, daardoor kan het hele lichaam beter ontspannen. Bijvoorbeeld op de spiertjes in de luchtwegen waardoor de cara patiënt minder benauwd is. Of op de blaaspieren waardoor urine -incontinentie afneemt.

Bloedcirculatie verbetert, waardoor een betere doorstroming ontstaat

spasmes verminderen, waardoor men beter slaapt. Het zijn vaak de spasmes , die komen als de (MS)patiënt in rust is, in bed ligt, die hem of haar wakker houden.

zeer goed tegen neurologische pijnen, aangezichtspijn oa, waar de MS patiënt ook mee te maken heeft, waar geen gezond antwoord op is van de reguliere geneeskunde.

Kanker patiënten die een chemokuur ondergaan zijn vaak misselijk. Dit kan verminderen met cannabis, waardoor er meer eetlust komt en betere opbouw van het lichaam.

Cannabis werkt geestelijk verruimend, waardoor de patiënt minder gefixeerd is op de ziekte en beter zich kan ontspannen en relativeren.Men kan meer genieten van de wereld om zich heen.

Cannabis werkt ook sexueel stimulerend. het helpt ook ter voorkoming van vroegtijdige zaadlozing en kan het erectie probleem oplossen.

Je kunt de verdamper voor verschillende kruiden gebruiken..zolang het gedroogd is of kant en klaar als een olie.

Voordelen verdampen t.o.v. Verbranden

verdampen is schoon en zacht voor de longen. (geen teer en of koolmonoxide)

verdampen is zuiniger, je kunt dezelfde kruiden 3 tot 4x opnieuw gebruiken met een goed resultaat.

De uitwerking is heel zuiver van de verdamper, je wordt er niet hangerig of lusteloos door (geen 'burnout effect')

Je kan goed blijven functioneren met een zuiver bewustzijn.

Ik heb zelf M.S., en tegen mijn klachten helpt het heel goed. Ik ben zeer dankbaar voor deze uitvinding omdat ik dan beter met de pijn om kan gaan zonder dat ik 'stoned' hoef te zijn. Ik gebruik het met medicinale cannabis(met name 's avonds), wat erg schoon en zuiver is, wat samen met de verdamper een perfect effect heeft op al mijn klachten en gemoed. Ik kan me er heerlijk bij ontspannen als mn spieren beginnen te krampen en stijf worden (oa). Zonder deze uitvinding zou ik amper in slaap kunnen komen 's avonds.~ vooral de aangezichtspijn/zenuwpijn houdt me dan wakker...

Het leven is tenslotte niet om altijd maar te moeten lijden....

©Caro- 2013

meer over MS:

~De unieke pijn van Multiple sclerose

en tips hoe er mee om te gaan

~De intense vermoeidheid van MS

~Uitleg over de slopende ziekte

die Multiple sclerose heet.

~Werken met

spraakherkenningssoftware

Gedichten~

Dansen met pijn

Onlogisch

MultipleSclerose